Källa: Windows Central – https://www.windowscentral.com/microsoft-removes-recent-security-update-heres-how-uninstall-it-your-pc

Vad du behöver veta
Säkerhetsuppdatering KB4524244 orsakar problem i en delmängd av Windows 10-datorer.
Microsoft tog bort uppdateringen och kommer inte att återanvända den i framtiden.
Du kan avinstallera uppdateringen från ditt system om du har problem.

Den senaste säkerhetsuppdateringen till Windows 10 orsakar problem på en delmängd av Windows 10-datorer. Microsoft tog bort säkerhetsuppdateringen KB4524244 och kommer inte att erbjuda den igen i framtiden. Uppdateringen kan göra att funktionen “Återställ den här datorn”, även känd som “Återställning med knapptryckning”, misslyckas. Säkerhetsuppdateringen tog upp ett problem som kan orsaka UEFI-starthanterare att utsätta UEFI-datorer för sårbarhet. Microsoft påpekar att detta bara påverkar en delmängd datorer.

Om du redan har installerat säkerhetsuppdateringen och datorn har problem med funktionen “Återställ den här datorn” kan du avinstallera uppdateringen. Microsoft framhåller att du kan avinstallera säkerhetsuppdateringen utan att påverka andra uppdateringar, till exempel den senaste kumulativa uppdateringen. Här är stegen för att ta bort uppdateringen, som beskrivs av Microsoft:


Välj startknappen eller Windows Desktop Search och skriv uppdateringshistorik och välj Visa din uppdateringshistorik.
Välj Avinstallera uppdateringar i dialogrutan Inställningar / Visa uppdateringshistorik.
Hitta och välj KB4524244 i dialogrutan Installerade uppdateringar och välj knappen Avinstallera.
Starta om enheten.
Vid omstart använder du funktionen “Återställ den här datorn”, du bör då inte stöta på det här problemet.
Om du redan har uppdaterat din dator och inte har några problem är det förmodligen inte värt att avinstallera uppdateringen. Problemen med “Återställ den här datorn” verkar begränsade, så din enhet kan ha fått uppdateringen utan några problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *